sjulsmark

hej. igår åt jag mat. idag är jag cool. imorgon ska jag äta middag. men klockan 14.55 ska jag hem från sjulsmark så det är inte så coolt. men jag åker utomlands om en vecka sisådär och det är skönt ja men ja men ja men ja hejdå kompisar. andreas hälsar jättemycket boomboom baby

Förevigt älskad, förevigt saknad.

Ja, farmor... Nu har jag upplevt min första födelsedag och jul utan dig. Jag fyllde 18 i måndags, kan du förstå? Tänk att jag, ditt första barnbarn, redan är 18 år. Den 22a firade vi mig hemma hos pappa, traditionen som vi haft i alla år, med samma människor och med samma glada känsla. Men i år var det annorlunda, du fattades och tomrummet som blivit var större än jag nånsin kunnat förvänta mig. Jag satt och väntade på att du skulle komma in genom dörren, och även om jag visste att du inte skulle komma så slutade jag inte hoppas. Det var en skrämmande känsla för mig att uppleva det utan dig. Då insåg jag att det aldrig mer kommer bli detsamma som det var.
 
Och det är sant det som sägs, att det svåraste efter att någon man älskar lämnat en, är när man för första gången ska uppleva allt utan den personen. Det märktes så tydligt nu. Men samtidigt vet jag att du ändå var med oss, precis som du alltid varit. Jag vet att du var precis bredvid mig. Jag vet att du alltid är precis bredvid mig, även om jag inte kan se dig längre. Idag är det den 26 December, det betyder att det idag är ett halvår sen du somnade in. Du lämnade jordelivet men din själ lever vidare i oss, du finns i mina drömmar om natten och du finns i mina tankar om dagen. 
 
Varje dag så saknar jag ditt skratt, din hand, din röst, din famn. Jag saknar att ringa ibland och berätta om hur det går. Jag hoppas det är fint där du är, en dag ses vi igen men det dröjer länge tills dess för jag har hela livet framför mig, det finns så mycket jag ska uppleva och så mycket jag ska se. Jag kommer bära din själ inom mig så att du också får uppleva det, jag lovar att jag inte låter dig missa alla de stora stunder som väntar mig i framtiden. Jag hoppas du är stolt när du ser mig från himlen, jag ska leva mitt liv fullt ut för dig. Hälsa mormor och säg att jag saknar henne, och ni ska veta att jag är trygg för jag vet att ni alltid kommer vaka över mig. Mina skyddsänglar.
 
Jag älskar dig förevigt. Min farmor, min alldeles egna änglafarmor.